Szkoła Jogi
Szkoła Jogi / Sala A Lokalizacja nowej szkoły jogi JOGA POLITECHNIKA, znanej już dobrze na warszawskim rynku AKADEMII ASAN, w kamienicy z przełomu XIX i XX wieku, w znacznym stopniu zdeterminowała zaproponowane rozwiązanie projektowe.

Założeniem było wytworzenie symbiozy starej tkanki budynku o bardzo dobrze zachowanych detalach architektonicznych z nową funkcją wprowadzoną przy pomocy współczesnych środków.
Centrum całego układu stanowi część mieszcząca recepcję i poczekalnię. Tu następuje rozdzielenie strefy wejściowej od reszty szkoły. W tej części użytkownicy pozbywają się obuwia i dalej poruszają się już na bosaka.

W części bosej poczekalni znajduje się kącik relaksacyjny, gdzie w oczekiwaniu na zajęcia lub po ich skończeniu można poczytać książki o jodze, porozmawiać z innymi ćwiczącymi, napić się herbaty czy sprawdzić mail’a.
Szkoła Jogi / Poczekalnia Szkoła Jogi / Toaleta Obok poczekalni znajduje się pudełko z szatniami i toaletami, w których część męska i damska zostały rozróżnione dwoma intensywnymi kolorami pomarańczowym i fioletowym. Na pudełku zlokalizowano magazyn.
Szkoła Jogi / Szatnia Szkoła Jogi / Sala B Sale do ćwiczeń zostały zaprojektowane w sposób jak najmniej inwazyjny dla ćwiczących. Białe wnętrza zostały uzupełnione jedynie o ciepłe, drewniane elementy podłogi i drabinek do ćwiczeń.

Dzięki skośnemu skierowaniu reflektorów na sufit sale oświetlono rozproszonym światłem odbitym nie przeszkadzającym w zajęciach oraz podkreślającym historyczne detale stropów.
Szkoła Jogi / Zachowana sztukateria Autorzy projektu:
Sebastian Bałut
Monika Forgacz
Michał Jońca